Vytisknout
Kategorie: Blog
Zobrazení: 15769

Mnozí z nás musí v práci dennodenně čučet od rána do večera do monitoru počítače. Namáháme tak své oči a ke konci dne jsou unavené. Sotva udržíme víčko a přesto potřebujeme ještě fungovat a nejít spát. Problém unavených očí trápí mnoho lidí v dnešním moderním světě 21. století. Mnoho z mých přátel dnes nosí brýle a to před pár lety nemuseli. Jednoduše platí daň za to, že své oči přetěžují. Nebuďte jako oni. Udělejte jednoduchou prevenci a váš zrak si udržíte do vysokého věku bez brýlí.  Pokud chcete svým očím pomoct, čtěte dál.  

Dávejte si při práci pauzy

Mnohdy se tolik soustředíme na práci na počítači, že zapomeneme mrkat a jen upřeně sledujeme daný úkol. Oči jsou pak zarudlé a my jen mžouráme. Dávejte si pauzy! Vždy jednou za půl hodiny zaměřte své oči i na něco jiného. Podívejte se z okna, ideálně vyvětrejte a nadýchejte se čerstvého vzduchu, jděte se projít nebo se napijte a najezte. I malé pauzičky vám mohou pomoct. A pokud na ně zapomínáte, nastavte si budík na mobilu.

Máte práci, při které sledujete celý den počítač? No a pak přijdete domů a jste celý čas na mobilu nebo se díváte na televizi. To je rozhodně špatně! Nechte své oči aspoň někdy odpočinout. Věnujte se své rodině a kamarádům. Povídejte si, hrajte společenské hry nebo si vyjděte na procházku. Nepřepínejte své oči. Místo čtení zkuste poslouchat audioknížky. Dnes si již neumím představit řídit auto a být bez audioknížky. Rozhodně se můžete naučit mnohem víc díky dobře voleným audio učebnicím než posloucháním rádia a katastrofických zpráv. 

Chraňte své oči slunečními brýlemi

A pokud si vyjdete na procházku, pak v tomto pořád ještě letním období nezapomeňte na sluneční brýle, které chrání vaše oči před UV zářením. Přibalte je sebou i v zimě, pokud míříte na hory, sníh odráží sluneční paprsky a to oči nadměrně zatěžuje.

 

Dostatek spánku je základ

Spánek je důležitý jak pro naše psychické, tak i fyzické zdraví. Dospělá osoba by měla spát 6 až 8 hodin. Zamyslete se. Spíte skutečně dostatečně? Pokud se ráno vzbudíte s velkými kruhy pod očima, jistě to nebude známka kvalitního spánku.

Jak zamaskovat kruhy, pokud skutečně nemáte dostatek spánku?

Na pomoc vám přispěchá korektor. Pod oči je lepší volit ne tolik hutný korektor, který by hrudkovatěl. Ideální je volit o odstín světlejší, abyste si prozářili oční okolí. Zvolte nějaký lehčí s dobrým krytím, který poté pečlivě zapudrujte, aby se vám nesléval do vrásek. Pokud trpíte na velké kruhy pod očima, pak si pořiďte korektor s růžovým nádechem. Růžová/červená neutralizuje fialové kruhy pod očima. Na tuto růžovou vrstvu pak dejte klasický make-up nebo korektor a uvidíte tu změnu.

Pokud chcete získat expertní znalosti jak nejenom maskovat kruhy pod očima, doporučuji Michalu Měřínskou

Dopřejte relax svému očnímu okolí z drogerie

V drogeriích a internetových obchodech najdeme spousty produktů určené pro velké kruhy pod očima. Velmi populární jsou teď speciální gelové masky, které přiložíte pod oko a ony příjemně chladí a dají sbohem kruhům. Je to relax, který si zasloužíte!

Další možností jsou pak speciální gely a krémy, které se aplikují pomocí malé kuličky. Tedy promasírujete své oční okolí a tím zmírníte kruhy pod očima.

Bojujte s kruhy pomocí toho, co máte doma

Nemusíte nutně chodit do drogérie nebo nakupovat online, existují i osvědčené babské rady. Jednou z rad je přiložit na oči vychlazený sáček od černého čaje. Nechte tento sáček na vašich očích aspoň čtvrt hodinu a tadááá je hotovo.

Další babskou radu známe určitě všichni, a to sice fígl s okurkami. Ukrojte si plátek okurky a přiložte jej na oko. Dělalo se to, dělá se to a dělat bude. Pozitivní účinky jsou totiž dokázané!

 

Nejlepší je prevence

A tou je pitný režim. Správná hydratace celého těla vám pomůže odbourat nadbytečné tuky z těla a zároveň odstraní kruhy pod očima, které vznikají i díky nesprávnému pitnému režimu. Co tedy pít? Čistou vodu, bylinkové čaje, minerálky. Vyhněte se ochuceným vodám, kofeinu i silným čajům. Pokud pitný režim neumíte dodržovat, stáhněte si na to appku do mobilu a ta vám bude připomínat, ať si dáte další skleničku.

 

Pečujte o své oči

Zrak je nejdůležitějším lidským orgánem. Zprostředkovává nám přes 80% informací z tohoto světa. Jen málokdo si tuto informaci uvědomuje. Pravidelně cvičte se svými oči ty správné cviky z oční jógy, dodržujte pitný režim a nezapomínejte na vědomé dýchání. Inspirujte se v mém návodu pro první pomoc pro oči nebo si stáhněte 12 pomocníků je to zdarma. :)