Vytisknout
Kategorie: Blog
Zobrazení: 7655

Kdykoliv máte unavené oči od počítače, stačí když si na chvilku stimulujete níže popsané body a váš zrak je hned osvěžený. I když nefunguje u dlouhodobé únavy očí a ani vám to nenahradí spánek, jde o jednoduchou a funkční metodu. 

Zkuste ji taky a vaše oči se vám odvděčí okamžitým provlhčením a zlepšeným viděním. Postupujte podle tohoto návodu a během pár vteřin pocítíte účinek.

 

Jednoduchý návod jak pomocí akupresury odstraníte únavu ve třech krocích

Položte si lokty na stůl a nechte dlaně obrácené proti sobě na vzdálenost šířky nosu od sebe. Palce namiřte k sobě a umístěte je ke kořenu nosu ze stran, tam kde jsou oči. 

Palce se očí nedotýkají, jsou jen u kosti, která je nad okem a po stranách kořene nosu. Položte si hlavu do obou palců a nechte, ať tíha hlavy stimuluje akupresurní body nad koutky očí. Tlačte palci na nosní kost jakoby do středu čela. Na obrázku je směr tlaku značený šipkami. 

Opřete si hlavu o bříška palců a chvilku počkejte, prociťte to, můžete cítit tlak, který by měl po chvilce ustoupit.

Napočítejte do 10, nebo si řekněte něco hezkého. Třeba "můj zrak je ze dne na den lepší a lepší". :) 

Hlavu lehce nadzvedněte tak aby se palce pořád dotýkaly místa kam předtím tlačily. Napočítejte do pěti a můžete hlavu znova položit.

Zopakujte pokud je vám technika příjemná, na začátku 3 - 5x, ale mnohdy stačí i jen jednou. Vždy střídejte tlak palců s jejich lehkým dotekem. 

Technika je u konce.  Pokud se vám líbila, pošlete ji dál. :)

Pokud hledáte víc účinných technik jak pomoct svým očím, klikněte si pro další.

Varování:

Za žádných okolností netlačte směrem nahoru, do obočí. Kousek od této zóny (asi palec od tohoto místa pod obočím) má výstup tříklanný nerv a jeho podráždění by vás mohlo velmi bolet.

Necvičte u vysokého nitroočního tlaku a při úrazech oka. Pokud si nejste jistí, poraďte se se svým očním lékařem. :)